bild

Schacknyheter i Mark, Västergötland och Sverige

KM i snabbschack

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-29 22:36
Författare: Anders Kleimark

I kväll spelades KM i snabbschack med fem ronder om vardera femton (15) minuter i betänketid per spelare. Det blev till slut dessvärre endast sju spelare i årets turnering, men de senaste åren har det möjligen varit ännu sämre, så deltagarmässigt var det nog inte sämre i alla fall. Emanuel Lundgren tog sin första klubbmästartitel. Han har dock inte varit med så länge, så han har inte haft chansen tidigare. Emanuel segrade genom att vinna fem raka. På andra plats hamnade Jesper Ahlqvist, som till slut fick fyra poäng. Anders Frisk fick tre poäng, vilket Anders Kleimark också fick.

Grattis till Emanuel Lundgren!


Jul-blixten och KM i blixt

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-29 22:22
Författare: Anders Kleimark

Preliminärt kommer den anrika jul-blixten att spelas den 20 december i stora salen i Örbygården. Planera redan nu in detta datumet. Mer info kommer inom kort.


Distriktserien

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-11-29 22:20
Författare: Anders Kleimark

SA Marks B-lag spelade i distriktserien (rond 3/4) nu under helgen. Klubben tog sig an Tanums SS i rond tre. I den här matchen, som slutade med förlust för klubben med 3½ - 1½, så var Kent-Ove Ingvarsson den ende av klubbens spelare, som vann sitt parti medan Ingemar Linder fick en halv poäng tack vare en remi. I den fjärde ronden fick klubben frirond.

Nu tar vi nya tag!


KM i snabbschack

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-25 19:04
Författare: Anders Kleimark

Om en vecka, den 29 november, så spelas KM i snabbschack. Jag hoppas att det blir många deltagare. Anmälan till Anders Frisk senast den 27 november klockan 22.00. Väl mött!


Lagmatcher i schack

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-21 08:00
Författare: Anders Kleimark

Efter 68 års deltagande i lagmatcher med de schackklubbar jag varit medlem i på olika platser runt om  i landet, har jag idag spelat min sista lagmatch! Jag kommer fortsätta som medlem i SA Mark och deltar gärna i lagmatcher som består av blixt- eller snabbschack! Lycka till med verksamheten i framtiden! //Reine Lindström  


bakåt/ framåt/