bild

Schacknyheter i Mark, Västergötland och Sverige

Storseger mot Falkenberg

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-12-04 18:27
Författare: Anders Kleimark

I dag åkte klubbens A-lag för att möta bottenlaget Falkenbergs SK, ett lag som inför dagens match endast hade fått ihop 4½ partipoäng. Falkenberg hade endast tre spelare per 1 september med ett elo-tal (Emanuel Lundgrens motståndare, Bahri Bunjaku, har ett elotal på 1990 per 1 december). Den förste som visade vägen var Hans-Erik Olofsson, som vann torn och parti relativt enkelt. Jesper Ahlqvist, som inte var med de två första matcherna, visade att hans form inte var lidande på grund av detta. Jesper vann inte bara; han vann även snyggt medelst en dammatt. Anders Kleimarks motståndare spelade relativt svagt, ty han satte en kantbonde redan i elfte draget, vilket sedermera innebar ytterligare en vinst för klubben, som i detta läge alltså ledde med 3-0. Anders Frisk vann ett relativt enkelt parti och Lars Hägglund vann mot en trevlig motståndare, som föddes 1930. Övriga vinster togs av Emanuel Lundgren och Timmy Forsberg. Till slut blev det alltså 7-1! Nu kan man även konstatera, att klubben faktiskt leder division II:5. Det var i och för sig ingen som hade trott annorlunda, eller hur?

Nästa match: 15 januari i Örby mot Kålltorp.


KM i snabbschack

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-29 22:36
Författare: Anders Kleimark

I kväll spelades KM i snabbschack med fem ronder om vardera femton (15) minuter i betänketid per spelare. Det blev till slut dessvärre endast sju spelare i årets turnering, men de senaste åren har det möjligen varit ännu sämre, så deltagarmässigt var det nog inte sämre i alla fall. Emanuel Lundgren tog sin första klubbmästartitel. Han har dock inte varit med så länge, så han har inte haft chansen tidigare. Emanuel segrade genom att vinna fem raka. På andra plats hamnade Jesper Ahlqvist, som till slut fick fyra poäng. Anders Frisk fick tre poäng, vilket Anders Kleimark också fick.

Grattis till Emanuel Lundgren!


Jul-blixten och KM i blixt

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-29 22:22
Författare: Anders Kleimark

Preliminärt kommer den anrika jul-blixten att spelas den 20 december i stora salen i Örbygården. Planera redan nu in detta datumet. Mer info kommer inom kort.


Distriktserien

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-11-29 22:20
Författare: Anders Kleimark

SA Marks B-lag spelade i distriktserien (rond 3/4) nu under helgen. Klubben tog sig an Tanums SS i rond tre. I den här matchen, som slutade med förlust för klubben med 3½ - 1½, så var Kent-Ove Ingvarsson den ende av klubbens spelare, som vann sitt parti medan Ingemar Linder fick en halv poäng tack vare en remi. I den fjärde ronden fick klubben frirond.

Nu tar vi nya tag!


KM i snabbschack

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2016-11-25 19:04
Författare: Anders Kleimark

Om en vecka, den 29 november, så spelas KM i snabbschack. Jag hoppas att det blir många deltagare. Anmälan till Anders Frisk senast den 27 november klockan 22.00. Väl mött!


bakåt/ framåt/