bild

Schacknyheter i Mark, Västergötland och Sverige

SA Mark - Uddebo SK : 4 - 4

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-11-20 21:06
Författare: Anders Kleimark

I dag var det dags för den andra ronden av säsongens allsvenska serie. Klubben tog sig på hemmaplan an Uddebo SK, ett på papperet mycket svagare lag. Tyvärr införlivades inte de förhoppningar, som initialt torde föreligga, utan matchen slutade i stället 4 - 4. Klubben fick i dag partipoäng genom vinst av Emanuel Lundgren, Lars Hägglund och Anders Kleimark och remi för Reine Lindström och Bror-Olof Svenberg. Nästa match spelas den 4 december borta mot Falkenberg.


Hindåsrockaden

Kategori: Turneringar
Postat: 2016-11-08 17:26
Författare: Anders Kleimark

SA Mark ställde upp med sex juniorer i Hindåsrockaden som spelades i Hindås den 30 oktober. Totalt spelade 83 stycken juniorer i låg-, mellan- och högstadieklasser. Alla juniorer från SA Mark spelade bra och tog flera bra placeringar.

Resultat lågstadiet:

Sofie Danielsson 3,5 poäng
Kristaps Riskis 3 poäng
Lara Danielsson 3 poäng
Gabriel Persson 2,5 poäng

Resultat mellanstadiet:

Peteris Riskis 4 poäng
Gabriel Nyberg 3,5 poäng


Lag-DM

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-10-30 20:26
Författare: Anders Kleimark

Lag-DM i snabbschack spelas den 12 november i Alingsås. Det kanske finns några i klubben som är intresserade av att deltaga, så att vi kan få ihop åtminstone ett lag till denna turnering, som i år är elo-registrerad. Betänketiden är 15 minuter per spelare och parti.

Inbjudan till lag-DM


Distriktserien

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-10-29 18:59
Författare: Anders Kleimark

I dag inleddes distriktserien 2016/2017. För klubbens del gick det väl sisådär, men det är fyra ronder kvar, så allt kan hända. I första matchen spelade klubben mot Borås-Fristad SK. I den här matchen skrevs siffrorna till 1½ - 2½ till Borås-Fristads favör. Nils Johansson vann sitt parti och Lars Hägglund spelade remi. I rond två tog sig klubben an Alingsås SS III. Den här matchen vann Alingsås med 3 - 1, med remier för Kent-Ove Ingvarsson och Ingemar Linder. Klubben ligger näst sist i tabellen, men det är som sagt fyra ronder kvar.


Dagens match

Kategori: Allsvenskan
Postat: 2016-10-23 16:39
Författare: Anders Kleimark

Lagledarens referat:

SA Mark inleder säsongen starkt genom seger med 5-3 borta mot SK Proletären. Vinster för Kleimark, Lars och Hans-Erik. Timmy, Kent-Ove, Reine och Brolle spelade remi.

Nästa match spelas 20 november hemma mot Uddebo SK.


bakåt/ framåt/