bild

Schacknyheter i Mark, Västergötland och Sverige

Västerås Open 2017

Kategori: Turneringar
Postat: 2017-10-01 23:40
Författare: Anders Kleimark

Schack i Västerås

Under den gångna helgen avgjordes Västerås Open, en turnering som brukar kallas Sveriges största öppna schackturnering. I år kom det totalt 282 schackspelare. Av dessa deltog 221 i huvudturneringen. Anders Kleimark var den enda från klubben som deltog i den här turneringen, som var säsongens andra GP-turnering.

Resultat

Anders Kleimark tog totalt fyra poäng på de åtta ronderna. Det största bakslaget kom förmodligen i rond fem, då Anders Kleimark hade vit mot IM Ari Ziegler. I det här partiet kom Anders Kleimark klart bättre och stod på vinst och nobbade ett indirekt remierbjudande genom dragupprepning runt drag 35. Någonting gick sedan tyvärr väldigt fel och Ziegler lyckades att slingra sig och vända- och vinna partiet. Det var dock en bra träningsturnering inför den stundande allsvenska seriesäsongen. Västerås Open 2017 vanns slutligen av GM Tiger Hillarp Persson

Fullständiga resultat

Nästa GP-turnering

Nästa GP-turnering spelas i Stockholm under helgen 4 - 6 november 2017.

Västerås Open


Schack i Göteborg

Kategori: Turneringar
Postat: 2017-09-24 12:02
Författare: Anders Kleimark

Schack i Göteborg

I går spelades snabbschackturneringen Ingemars minne. Det här var andra gången som turneringen spelades. Betänketiden var samma som det brukar vara under de första ronderna i GP-turneringarna, alltså femton minuter plus fem sekunders inkrement per drag. Turneringen var elo-registrerad, vilket gav goda chanser att förbättra sitt elo-tal för snabbschack.

Resultat i turneringen

Schackalliansen Mark var representerat genom Anders Kleimark, som slutligen erhöll fyra poäng, genom bland annat en remi mot den slutlige tvåan Lars Madebrink, SK Kamraterna och seger mot den forne medlemmen i SA MarkLeif Svensson. Totalt tjänade Anders Kleimark 27 elo-poäng, vilket har givit honom 62 intjänade elo-poäng hittills i månaden. Slutlig segrare blev föga överraskande Ingvar Andréasson, som nu i dagarna har gått över från SK Kamraterna till Alingsås SS.

Fullständigt resultat för denna schackturnering i Göteborg.

Ingemars minne 2017


Veteranträffen

Kategori: Turneringar
Postat: 2017-09-16 19:00
Författare: Anders Kleimark

Spela schack i Skara den 14 oktober

En av höjdpunkterna för distriktets veteraner är Veteranträffen, en snabbschacksturnering, som ger alla schackintresserade veteraner en unik möjlighet, att till priset av 250 kr kunna spela schack, dricka kaffe och äta lunch under en hel dag. I priset ingår dessutom en gratis fralla, som levereras vid ankomst. 

Hur fungerar det?

Om man väljer att spela schack i Skara i Veteranträffen, så kommer man att under dagen spela sju stycken schackpartier, som vardera har betänketiden femton minuters betänketid per spelare. Det som är positivt är dessutom att turneringen är elo-registrerad. Alla klubbens medlemmar som uppfyller ålderskravet och som är intresserade av att spela schack den 14 oktober kan anmäla sig till den här schackturneringen.

Spela schack i Veteranträffen den 14 oktober.


Klubbmästerskapen

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2017-09-14 20:57
Författare: Anders Kleimark

Klubbmästerskapen startar i oktober

Nu när årsmötet är avklarat, så kan vi på allvar starta schacksäsongen. Det som många säkert har sett fram emot är starten av klubbmästerskapen. Jag har beslutat att klubbmästerskapen startar den 10 oktober med anmälan senast den 4 oktober. Om det blir många deltagare, så inleds klubbmästerskapen med två ronder snabbschack (25 minuter + 5 s / drag). Övriga ronder har samma betänketid som de senaste åren (90 minuter + 30 s / drag. Turneringen kommer att vara elo-registrerad. Mer info om klubbmästerskapen kan man finna under fliken KM här på hemsidan. 

Välkommen med din anmälan

schackpjäser


Påminnelse om årsmöte

Kategori: Klubbrelaterat
Postat: 2017-09-11 19:03
Författare: Anders Kleimark

Årsmöte i morgon

Jag påminner härmed alla medlemmar i Schackalliansen Mark, att det i morgon, tisdag klockan 18.30 är årsmöte i Örbygården. Det vore kul om många kom och inte bara de som har ett styrelse- eller annat uppdrag i klubben. I vanlig ordning bjuder klubben på en lättare förtäring av ena eller andra slaget.

Enligt dagordningen, så skall det förutom val och obligatoriska punkter även diskuteras litet kring Schack i det gröna med mera.

Välkommen!


bakåt/ framåt/