Schack i Kinna, Skene och Mark

Vår schackklubb, Schackalliansen Mark, är en schackklubb för människor som är intresserade av schack i Kinna, Skene och Mark med omnejd. Säsongen brukar inledas med Schack i det gröna, som är en schackturnering med relativt kort betänketid. Turneringen brukar samla runt 40 schackspelare. De senaste åren har turneringen fungerat som distriktsmästerskap för blixtschack. Numera registreras även turneringen hos världsschackförbundet, vilket gör att man genom deltagandet i turneringen kan erhålla ett internationellt blixtrankingtal.

Schack i Örbygården

Schackalliansen Mark bedriver all sin klubbverksamhet i Örbygården, som är centralt belägen i Örby. Om möjligheten finns, så brukar den stora salen bokas. Detta gäller specifikt för de klubbkvällar som innefattar spel i klubbmästerskapen. Spel i den stora salen ger en mera gemytlig tillvaro. En annan fördel med detta är att schackpartierna kan analyseras i klubblokalen efteråt.

Schack för klubbens seniorer

Aktiviterna för klubbens seniorer bedrivs på tisdagar med start klockan 19.00. Säsongen för seniorerna brukar oftast organiseras genom att klubbmästerskapen för långparti (90 minuter plus 30 sekunder per drag) inleds under oktober månad och håller på till mars eller april, beroende på antal ronder. Schackklubben erbjuder även möjlighet att spela schack i Kinna, Skene och Örby genom turneringar med kortare betänketid. På klubbkvällar, där ingen reell organiserad turnering finns inplanerad, så brukar aktiviteter bedrivas genom turneringar, partivisning eller andra aktiviteter som involverar schack i någon form. Förutom de aktiviteter som sker i klubbverksamheten, så spelar även seniorerna i olika turneringar utanför Kinna, Skene och Örby ibland. Det rör sig både om individuella turneringar och lagturneringar. Allsvenskan och distriktserien är två stora lagturneringar, som engagerar de flesta schackspelare i klubben.

Schack för klubbens juniorer

Klubbens juniorer har träningar på torsdagar mellan klockan 18.00 och 19.30. Under dessa träningar, så tränas det schack genom genomgångar och spel. Klubbens juniorer åker likt seniorerna på turneringar emellanåt.

Hör av dig!

Vi ser fram emot att höra från dig. Vår schackklubb är ständigt på jakt efter nya medlemmar.

schack schack