Nyheter

Flunsåsschacket - 2019-05-20 18.19

Schack i Göteborg

I söndags spelades Flunsåsschacket, en traditionell turnering, som likt Schack i det gröna, spelas utomhus. Flunsåsschacket spelas i grupper om åtta spelare, där grupperna ordnas utifrån spelarnas rankingtal. Från SA Mark deltog Anders Frisk och Klas Robertsson. Båda dessa hamnade i grupp två av totalt fem stycken grupper. Tyvärr fick båda nöja sig med tre poäng på de sju ronderna. I det prestigefyllda mötet dem emellan, så vann Anders Frisk.

schack

Publicerad av Anders Kleimark

Kvibergspelen 2019 - 2019-05-14 18.49

Schack i Göteborg

Under den gångna helgen genomfördes turneringen Kvibergspelen, som ingår i GP-serien. Turneringen inleddes med fyra snabbschackpartier under fredagen (15 minuter + 5 sekunder per drag), för att avslutas med fyra långpartier (90 minuter + 30 sekunder per drag). Klubben representerades av Håkan Knutsson, Hans-Erik Olofsson och Anders Kleimark.

Det blev slutligen Hans-Erik Olofsson som var den som placerade sig bäst av de tre som var med från SA Mark. Han hamnade slutligen på plats 42 med 4 ½ poäng. Det var klart bättre än hans startnummer. När det gäller långpartierna så tjänade han knappt 30 elo-poäng.

Anders Kleimark fick också 4 ½ poäng, men han hade sämre kvalitetspoäng än Hans-Erik Olofsson. Anders Kleimark tjänade åtta elo-poäng efter att ha tagit 3 ½ poäng på de sista fyra ronderna.

Håkan Knutsson fick tre poäng, vilket i stort sett motsvarade det som förväntades av honom, relativt det motstånd som han spelade mot.

Resultat

Publicerad av Anders Kleimark

Schackhändelser - 2019-04-25 20.36

Påskturneringen

Håkan Knutsson och Anders Kleimark valde att spela den traditionsenliga Påskturneringen, som sedvanligt genomförs under påsken varje år. Turneringen spelades som vanligt på Grand Hotel i Norrköping. De två första ronderna var snabbschack, medan de sista sex ronderna hade allsvensk betänketid. Anders Kleimark tog 50 procent, det vill säga fyra poäng, vilket motsvarande förväntningarna. Håkan Knutsson tog 3 ½ poäng, vilket möjligen var litet i underkant relativt hans motståndares rankingtal. Resultat.

KM i snabbschack

KM i snabbschack har genomförts nu under två tisdagskvällar. I det här klubbmästerskapet vann Jesper Ahlqvist samtliga partier (sex stycken), vilket då alltså innebär att Jesper Ahlqvist kan titulera sig klubbmästare i snabbschack 2019. Klubben gratulerar! På andra plats hamnade Kent-Ove Ingvarsson som tog fyra poäng. Anders Frisk tog även han fyra poäng, men hans kvalitetspoäng var något sämre än Kent-Ove Ingvarssons. Totalt deltog det sju spelare.

Schack i det gröna 2019

Schack i det gröna spelas i år i Mariebergsparken i Kinna. Datumet är satt till den 18 augusti. Priserna är kraftigt höjda med anledning av att det är 100 år sedan som Kinna SK startade sin verksamhet. Se inbjudan.

Publicerad av Anders Kleimark

Lagbild från DM i lagblixt den 6 april - 2019-04-13 09.49

Josef Håkansson, Falköping, tog några eminenta bilder under lagblixt-DM i Falköping den 6 april.

Lagbild

Publicerad av Anders Kleimark

Lag-blix-DM i Falköping - 2019-04-07 18.46

Brons till klubben i lag-blixt-DM

I går spelades lag-blixt-DM, en helt ny turnering med bra priser. SA Mark ställde upp med ett lag, som bestod av Hans-Erik Olofsson, Anders Frisk, Jukka Hautajärvi och Anders Kleimark. I turneringen deltog det totalt tolv lag. Det gick därför att genomföra turneringen med Bergers system. Betänketiden var fem minuter + tre sekunders fördröjd tilläggstid per drag (samma som i Schack i det gröna). Lagen ställdes upp efter blixtranking. Detta innebar att Anders Kleimark satt på bord 1, Hans-Erik Olofsson på bord 2, Anders Frisk på bord 3 och Jukka Hautajärvi på bord 4.

När alla partier var spelade, så kunde man konstatera att Jukka Hautajärvi hade vunnit alla sina partier och Anders Kleimark hade vunnit alla utom ett. På mittenborden tappade vi några fler poäng, men det räckte för att slutligen bli trea i lag-blixt-DM 2019. Det var speciellt starkt att kunna vinna mot Alingsås, som slutligen segrade. Vi hade chansen att vinna två bordspris, men vi fick nöja oss med ett. Det var genom att Jukka Hautajärvi hade vunnit alla sina partier klart att bordspriset på bord fyra gick till SA Mark. På bord ett fick lottning avgöra, och Ingvar Andréasson och Alingsås knep detta bordspriset. Klubben fick en stor buckla i pris plus 800 kr i vinst.

schack

Publicerad av Anders Kleimark
schacknyheter