Nyheter

Lagschack - 2018-10-07 22.06

Allsvenskan & distriktsserien

Snart startar säsongen på allvar. På tisdag startar klubbmästerskapen och om några veckor är det dags för allsvenskan och distriktsserien. När det gäller allsvenskan, så har klubben ett lag, vilket spelar i division II, grupp sex. I den här divisionsgruppen spelar lag som Östra Skaraborgsalliansen, SS Manhem IV och Alingsås SS II. I distriktsserien, som för närvarande har elva anmälda lag, har klubben anmält två lag. Den första allsvenska matchen spelas den 21 oktober. Klubbens A-lag tar sig då an SS Manhem IV på bortaplan. Ny lagledare är Anders Frisk, som kommer att kontakta berörda spelare inom kort. Distriktsseriens första tillfälle äger rum den 27 oktober.
Till allsvenskan
Till distriktsserien

lagschack

Publicerad av Anders Kleimark

KM startar 9 oktober - 2018-10-06 13.12

KM 2019 startar på tisdag 9 oktober

Nu på tisdag inleds klubbmästerskapen, och i årets turnering deltar det sexton spelare, vilket är betydligt fler än vad som har varit fallet de senaste åren. Detta innebär att turneringen kommer att avgöras med lottningssystemet Nordisk schweizer (nio ronder). Nedan visas lottningen för rond ett. Gå till KM.

BordVitSvart
1Alf NilssonAnders Kleimark
2Delaram BahadoriJesper Ahlqvist
3Gabriel NybergHåkan Knutsson
4Ingemar LinderAnders Frisk
5Klas RobertssonBror-Olof Svenberg
6Lars-Åke SkoglundBörje Persson
7Nils JohanssonKent-Ove Ingvarsson
8Tage JohanssonJan Fridén

KM startar

Publicerad av Anders Kleimark

Västerås Open 2018 - 2018-09-30 13.44

Schack i Västerås

Under den gångna helgen genomfördes Västerås Open, som ingår i GP-serien. Totalt deltog det 238 spelare i Västerås Open. Av dess spelade 181 i huvudturneringen medan 81 spelade i Lilla Västerås Open. Från SA Mark deltog Håkan Knutsson, som totalt erhöll 3 ½ poäng på de åtta ronderna (4 ronder med 15 minuter + 5 sekunder/drag och 4 ronder med 90 minuter + 30 sekunder/drag). Håkan Knutssons resultat var möjligen litet i underkant, relativt hans spelstyrka, men han avslutade med två vinster och tappade genom detta inte så mycket.
Resultatlänk

Publicerad av Anders Kleimark

SKol-SM - 2018-09-21 09.15

Skol-SM spelas i år i Lidköping

I år spelas Skol-SM i Lidköping mellan den 12- och 14 oktober. Redan nu är över 100 juniorer anmälda till turneringen, som är en klassisk schacktävling med många år på nacken.
Inbjudan
Webbanmälan

schack i Lidköping

Publicerad av Anders Kleimark

Schack i Uddevalla - 2018-09-18 14.48

Uddevalla Junior Open

Uddevalla Junior Open spelades nu i lördags. Turneringen anordnades i fyra klasser. SA Mark var representerat genom Gabriel Nyberg, som spelade i klass B. I denna klassen spelade alla som var födda mellan 2003 och 2005.

Resultat

Gabriel Nyberg spelade mycket bra och erhöll fem poäng. Det var mycket jämnt i toppen och både ettan, tvåan och trean fick fem poäng. Efter särskiljning hamnade Gabriel Nyberg på tredje plats. I klassen deltog det nio juniorer och i hela tävlingen var 26 juniorer med.
Resultatlänk

Publicerad av Anders Kleimark
schacknyheter