Nyheter

Schack i Falköping - 2019-03-18 19.15

Lilla Falköping Open avgjord

I söndags avgjordes Lilla Falköping Open, en turnering för schackspelare med ett elo-tal, som är mindre än 1600. Av de tjugo som deltog i turneringen, så var en fjärdedel från SA Mark. Det fanns därmed goda förhoppningar till bra placeringar för klubbens deltagare. Tyvärr blev det inte riktigt på detta viset, då alla klubbens deltagare placerade sig på plats tolv och neråt. Gabriel Nyberg och Dan Landgren fick båda 2 ½ poäng; Peteris Riskis erhöll 1 ½ poäng. Övriga från klubben var Melvin Lovebro och Molina Leander. Fullständig resultatlista finns här.

Lilla Falköping Open 2019

Publicerad av Anders Kleimark

Kålltorps SS — SA Mark : 2 ½ — 5 ½ - 2019-03-10 19.33

Ny seger i allsvenskan

SA Marks A-lag spelade i dag mot Kålltorps SS, ett lag som vi hade goda chanser att vinna mot, då alla var högre rankade än sina respektive motståndare. Matchen blev slutligen 5 ½ — 2 ½ till SA Marks favör. Det blev segrar för Jesper Ahlqvist, Håkan Knutsson, Klas Robertsson, Kent-Ove Ingvarsson och Anders Kleimark, medan Gabriel Nyberg spelade remi. Den här segern innebär att SA Mark kommer att sluta på tredje plats hur det än går i sista matchen.

Nästa match, som är den sista för säsongen, spelas den 24 mars mot Alingsås SS II.

Kålltorp

Publicerad av Anders Kleimark

Västgöta Open - 2019-02-18 19.37

Spel i Skara

Under den gångna helgen genomfördes Västgöta Open, som i år samlade nästan 100 deltagare. Från klubben deltog Gabriel Nyberg, Jan Fridén, Anders Frisk, Anders Kleimark och Hans-Erik Olofsson. Jan Fridén var tyvärr tvungen att bryta turneringen efter två ronder på grund av sjukdom. Av klubbens deltagare, så tog Hans-Erik Olofsson flest poäng (4 ½), vilket även ledde till ett rankingpris. Rankingprestationen för honom var 1950. Anders Kleimark tog 4 poäng med en rankingprestation på 2072. Anders Frisk tog 3 ½ poäng och uppnådde sitt mål, även om det i detta specifika fall innebar att hans rankingprestation landade på 1569, vilket möjligen gör att han trots allt inte riktigt är nöjd. Gabriel Nyberg tog två poäng. Han kommer att få ett elo-tal för snabbschack inom kort, då alla hans motståndare hade ett elo-tal.

Fullständiga resultat

Publicerad av Anders Kleimark

Distriktsserien med mera - 2019-02-10 19.05

Distriktsserien avslutad

I går spelades det sista sammandraget i distriktsserien säsongen 2018/2019. SA Mark hade tidigare två lag med i distriktsserien, men det andra laget fick dra sig ur på grund av sviktande intresse. Det sista sammandraget spelades i Uddevalla och som vanligt spelades två matcher. I den första av dessa spelade klubbens lag mot Alingsås SS III. Matchen slutade 3 ½ - 1 ½ till SA Mark. Lars-Åke Skoglund och Gabriel Nyberg vann medan Kent-Ove Ingvarsson spelade remi. I den andra matchen bestod motståndet av Ulricehamns SK, ett lag som tyvärr blev för svårt. Matchen slutade 3 - 1 till Ulricehamn. Kent-Ove Ingvarsson vann mot en cirka 300 elo-poäng starkare spelare, vilket var glädjande, trots förlusten.

Slutligen blev SA Mark sjua i årets distriktsserie.

Elite Hotels Open 2019

Håkan Knutsson valde att spela Elite Hotels Open 2019, en turnering som ingår i den populära GP-serien. Tävlingen genomfördes med betänketiden 15 minuter + 5 sekunder/drag (rond 1 - 4) och 90 minuter + 30 sekunder/drag (rond 5 - 8). Håkan Knutsson erhöll fyra poäng, vilket placerade honom på plats 79 av 138 deltagare. Detta motsvarar i stort sett det som förväntades av honom, sett till motståndarnas elo-tal.
Fullständiga resultat

schack

Publicerad av Anders Kleimark

Äntligen seger! - 2019-02-03 19.53

SA Mark - SK Proletären : 5 ½ - 2 ½

I dag spelades den femte ronden i allsvenskan säsongen 2018/2019. Matchen spelades i Örbygården och motståndarlaget var SK Proletären, ett lag som det fanns god chans att vi kunde slå. Det visade sig att SA Mark var högre rankat på sex av de åtta borden, så nu var frågan, om vi klarade, att hantera favoritskapet. När matchen var färdigspelad, så kunde man konstatera, att det blivit storseger genom 5 ½ - 2½ till vår favör. Glädjande också att Gabriel Nyberg lyckades ta sina första poäng i klubbens A-lag. Det blev remi för honom i ett parti, som lika väl kunde inneburit seger. Förutom den här remin, så blev det vinst för Jesper Ahlqvist, Hans-Erik Olofsson, Håkan Knutsson, Anders Frisk och Anders Kleimark.

Nu ligger SA Mark i toppen av tabellen efter Lidköping och Östra Skaraborgsalliansen. Nästa match spelas först den 10 mars, då vi tar oss an Kålltorps SS, ytterligare ett lag, som vi har goda chanser att vinna mot.

schack

Publicerad av Anders Kleimark
schacknyheter